Šo zaļumu mērci pagatavoju kā uzkodu pie maizītes. Var lietot rupjmaizi, saldskābo maizi vai jebkādus sausiņus. Tāpat šī mērce der arī pie dārzeņiem un citiem ēdieniem.
Sastāvdaļas:
Sauja rukolas
Sauja spinātu
Sauja zirņu dīgstu
1 apelsīns
200 g biezpiens
Olīveļļa
Visus zaļumu nomzgā un notīra (noņem kātiņus spinātiem). Liek blenderī (var arī ar rokas blenderi smalcināt), pievieno olīveļļu (vismaz 3 – 4 ēdamk.). Blenderē tik ilgi līdz zaļumi ir daļēji sasmalcināti. Pievieno biezpienu un atkal sablenderē. Blenderē līdz veidojas viendabīga skaisti zaļa masa. Blenderēšanas procesā, ja nepieciešams, pievieno vēl olīveļļu. Jo vairāk eļļas, jo mērce būs šķidrāka. Kā pēdējās sastāvdaļas pievieno 1/2 apelsīna miziņu un nepilna apelsīna sulu. Ar apelsīna miziņas un sulas pievienošanu vajag uzmanīties – sākumā pievieno daļu no nepieciešamā daudzuma un pagaršo. Ja ir vēlme, var pievienot arī sāli, piparus un citas garšvielas. Šoreiz citas garšvielas neliku, tādēļ, iespējams, dažiem pieaugušajiem mērce bija par maigu.
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *