Šo zaļumu mērci pagatavoju kā uzkodu pie maizītes. Var lietot rupjmaizi, saldskābo maizi vai jebkādus sausiņus. Tāpat šī mērce der arī pie dārzeņiem un citiem ēdieniem.

Sastāvdaļas:

Sauja rukolas

Sauja spinātu

Sauja zirņu dīgstu

1 apelsīns

200 g biezpiens

Olīveļļa

Visus zaļumu nomzgā un notīra (noņem kātiņus spinātiem). Liek blenderī (var arī ar rokas blenderi smalcināt), pievieno olīveļļu (vismaz 3 – 4 ēdamk.). Blenderē tik ilgi līdz zaļumi ir daļēji sasmalcināti. Pievieno biezpienu un atkal sablenderē. Blenderē līdz veidojas viendabīga skaisti zaļa masa. Blenderēšanas procesā, ja nepieciešams, pievieno vēl olīveļļu. Jo vairāk eļļas, jo mērce būs šķidrāka. Kā pēdējās sastāvdaļas pievieno 1/2 apelsīna miziņu un nepilna apelsīna sulu. Ar apelsīna miziņas un sulas pievienošanu vajag uzmanīties – sākumā pievieno daļu no nepieciešamā daudzuma un pagaršo. Ja ir vēlme, var pievienot arī sāli, piparus un citas garšvielas. Šoreiz citas garšvielas neliku, tādēļ, iespējams, dažiem pieaugušajiem mērce bija par maigu.