Katram bērnam laikam reiz dzīvē pienāk brīdis, kad garšo vienīgi makaroni ar sieru! Mūsu mājās vēl tā nav, bet pasta ar sieru garšo jau tagad. Kad pēc skolas enerģijas ir maz vai nav nemaz, tad spēkus uzņemt ar kādu pastas ēdienu kā īstam sportistam nav ne vainas. Govs piena sieru nelietojam, tādēļ pasta ar klasisko rīvēto sieru iet secen. Toties ir iespēja ēst pastu ar kazas sieru.
Sastāvdaļas:
Pilngraudu pasta
Mīkstais kazas siers (man uz Grētas porciju vajadzēja 1 lielu ēdamkaroti)
1 – 2 ēdamk. mandeļu krēms
Ar kazas sieru var rīkoties dažādi. Var pirkt gatavu mīksto kazas sieru ar zaļumiem vai nopirkt klasisko (bez garšām) mīksto sieru un pievienot sevis izvēlētus zaļumus – jebkurus dīkstus, garšaugus vai pat kaltētus tomātus, riekstus, olīvas utt.
Ja zaļumu sieru gatavo pats, tad to var izdarīt kamēr vārās pasta. Gatavo tā vairāk, jo šāds siers labi garšo uz grauzdiņiem vai ceptās siermaizēs (kazas siermaizēs).
Kad pasta ir gatava, nokāš ūdeni un pārliek pastu pannā (var atstāt arī katliņā) uz mazas uguns. Pastai pievieno mandeļu krēmu un kazas sieru, maisa līdz veidojas krēmīga mērce. Ja liekas, ka siers pa mazu vai gribas šķidrāku mērci, tad pievieno vairāk siera vai krēma. Kad pasta gatava, liek uz šķīvja, pievieno vēl mazliet kazas siera un dekorē ar zaļumiem.
Ēd ar prieku!
Ļoti ātri un viegli, vai ne!
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *