Mēs ļoti labprāt dodamies uz Valtera Restorānu un līdz šim vienmēr viss ir bijis ļoti labi. Gan mums, gan mazākajam apmeklētājam. Vienmēr patīkami pārsteidz arī viesmīļu pozitīvā un atsaucīgā attieksme pret bērniem.

Pirms kāda laiciņa, Tēvu dienu atzīmējot, izlēmām doties pusdienās uz Valtera Restorānu. Ļoti labi paēdām ne tikai mēs – vecāki, bet arī Grēta. Grēta ēda zandartu ar dārzeņiem un spinātu/pētersīļu biezeni. Ne tikai izskatījās satriecoši, bet arī garšoja lieliski.

Pēc restorāna apmeklējuma sazinājos ar Valteru Zirdziņu un esmu ļoti pateicīga un priecīga, ka Valters padalījās ar recepti. Un ne tikai – Valters padalās arī ar dažiem labiem padomiem zivs un dārzeņu gatavošanā!

Recepti lasītājiem nododu tādu, kādu Valters man atsūtija.

Zandarts ar rudens dārzeņiem.

Zandarts ir ļoti veselīgs un tā nav trekna zivs. Izmēģinot daudz un dažādus piegādātājus esmu secinājis, ka vislabāk, protams, ir izmantot vietējo. Latvijas ezeros tie ir dabūjami. Tie ir sulīgāki, ādas krāsa atšķiras un lielāka drošība, ka tie nav trīsreiz saldēti. Principā, nav asaku, vienīgi mazs skrimslīts kas jānogriež.

Sastāvdaļas 1 bērnu porcijai:

 120g zandarta fileja

 sāls pēc garšas (gatavojot bērniem ar pipariem un garšvielām neaizrautos, tā arī saglabājot zivs pamatgaršu)

20 g olīvelļa

20 g sviests

 150 g pētersīļu sakne

 50 g sviests

 200 g svaigi spināti

 sāls pēc garšas

 Mazie dārzenīši

 30 g burkāni

 30 g patisoni

 30 g kartupelis

 30 g sviesta pupiņas

 20 g olīveļļa

 20 g sviests

 sāls pēc garšas

Pētersīļus nomizo, sagriež smalkāk, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra apmēram 35 minūtes.

No spinātiem caur sulu spiedi izspiež sulu.

Dārzeņus, kad tie mīksti, nokāš. Sablenderē siltus, pievienojot sviestu, sāli un nobeigumā spinātu sulu. Es neizmantoju šai receptei pienu un saldo krejumu.

Sviests piedod labāku konstistenci, neatsulojās un ir vienkārši gardāks. Spinātu sula piedod dabīgi koši zaļu krāsu. Ja gribat saglabāt vitamīnus no spinātiem, pievienojiet un tad vairs biezeni īpaši nekarsējiet.

Uz pannas labāk uzlikt cepampapīru, uzliet elļu un gandrīz uz aukstas pannas likt cepties zandartu. Daudzi liek uz sakarsētas, bet tad zivs āda sāk locīties un zaudē formu.

Dažas minūtes no vienas puses, no otras. Pievienojam nedaudz sāli. Adas pusi atstājam uz augšu, uzliekam nedzudz sviestu. Un atstājam uz dažām minūtēm plīts malā. Ta ir lielaka iespēja nepārcept zivi. Cepeškrāsns nav nepieciešama.

Mazos dārzenīšus iesaku uz pannas vienkarši apcept, nevis vārīt ūdeņos. Blanšēt varbūt vajag tikai bietītes un sviesta pupiņas.

Tā sirsnīgāk! Lai veicas!

 

Valters Zirdziņš

Valtera paraksts