Nedēļas nogalē mūsu lauku rezidencē notika, nu jau kārtējais, #foodiesbrunchlv saiets. Šīs reizes tēma – burger partyjeb burgeru ballīte. Šoreiz pasākums bija ne tikai mums – meitenēm, bet arī mūsu otrajām pusītēm un bērniem. Kopā bijām daudz un kopīgi pagatavojām daudz un dažādu labumu.

Katra mēs pagatavojām kautko garšīgu un vasarīgu. Kopā  taisījām ne tikai pirmās dienas vakariņas (burgerus, salātus, dažādas piedevas un uzkodas), bet arī nākamās dienas brokastis. Un tieši no šīm brokastīm aizguvu vienu ļoti labu recepti – tomātu pankūkas. Tās tika uztaisītas no vakariņās pāri palikušajiem tomātiem un bija Grētai pusdienās (pieaugušajiem brokastīs). Receptes autore ir foršā Linda Vilmansone un tomātu pankūku recepti var sameklēt žurnāla “Pie Galda” mājas lapā sadaļā “Receptes”.

Salīdzinot ar orģinālrecepti, mūsu versijā bija klāt vēl baklažāni, sīki sakapāti ķiploki, kā arī pirms cepšanas pankūkas panējām kokosriekstu miltos. Rezultātā recepte ir šāda:

4 vidēja lieluma tomāti

2 olas

6 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu

4–5 ēdamkarotes miltu

šķipsniņa sāls un citronpiparu

1/4 glāzes olīveļļas

50 g fetas siera

2 ķiploka daiviņas

1/2 baklažāns (sagriezts gabaliņos)

kokosriekstu milti

Darbības gaitu vislabāk skatīties “Pie Galda” mājās lapā. Tā kā mēs izmantojām jau sagrieztus tomātus, tad ļoti svarīgi bija šo pankūku mīklu notecināt. Linda to darīja sietiņā un ļāva visam liekajam šķidrumam notecēt. To dara pirms olu pievienošanas.

 

Raksta titulbilde: Līga Andžāne (Happy Whispers)