Jau diezgan pasen blogā ieliku sīpolu ievārijuma recepti (šeit). Klasiska un vienkārši pagatavojama. Tikpat vienkārši pagatavojams ir arī mazliet netradicionālais sīpolu ievārijums, ko pagatavoju vakar un kuras sastāvā ir gan kokosriekstu eļļa, gan kļavu sīrups. Tās arī galvenās un vienīgās sastāvdaļas, ja neskaita sīpolus pašus.

Bērniem droša un garšīga uzkoda vai piedeva pamatēdienam.

Sastavdaļas (vienai vidēji lielai burciņai):

4 sīpoli

1-2 ēdam.k. kokosriekstu eļļa

3-4 ēdam.k. kļavu sīrupa

Sīpolus notīra un sagriež skaidiņās. Ja ir vēlme, var griezt arī smalkāk. Uz karstas pannas liek kokosriekstu eļļu (sākumā vienu ēdam.k.) un liek sīpolus. Uz vidējas uguns tos sautē. Pēc laiciņa pievieno otru daļu kokosriekstu eļļu. Sīpolus lēni sautē līdz tie ir mīksti un tādi kā caurspīdīgi. Kādas  10 minūtes laika tas prasīs gan. Ja liekas, ka sīpolus rauj klāt pie pannas, var pieliet arī ūdeni. Sīpoli paliks mīksti, daudzums saplaks un šajā brīdī var pieliet kļavu sīrupu. Kad sīrups pievienots, uz lēnas (mazas) uguns turpina sīpolu sautēšanu līdz sīrups veido karameli un sīpoli kļūst brūni (ne piedeguši). Apmēram 15 – 20 min. Jo ilgāk sautēsi, jo brūnāki būs sīpoli. Bet nevajag pārspīlēt, lai sīrups nepiedeg.

Gatavu ievārijumu liek burkā. Bauda to tāpat ar karoti, vai pievieno izvēlētajiem ēdieniem. Ļoti garšīgi ir uz parastas rupjmaizes vai krekeru maizes. Tiem, kuri mīl sieru, būs laba piedeva sieriem. Var arī uz pankūkām likt. Tāpat šo ievārijumu var ēst ar risotto, prosu, kuskusa utt. Izvēles iespējas neierobežotas.

Pa nakti (ja paliek kautkas pāri) burku var nelikt ledusskapī, jo eļļa sabiezē. Ja esi ielicis, tad pirms ēšanas paturi istabas temperatūrā un samaisi pirms tam.