Iegadājos jaunāko “Pie Galda” žurnālu un mani uzrunāja pirmā vāka recepte – saldo kartupeļu zupa ar vaniļu. Vaniļa mājās bija, bet beigās vienkārši aizmirsu pievienot. Kā arī izlēmu atteikties no ingvera. Tas man nepatīk. Mājas no iepriekš ceptās lauku vistas karkasa un dārzeņiem biju izvārijusi arī buljonu.

Sastāvdaļas 2 bērnu porcijām:

1 saldais kartupelis (300 – 400 g)

1 pastinaks

1 sīpols vai 2 šalotes sīpoli

1 ēdamk. kaltētu pētersīļu

1-2 krūzes buljona (var izmantot labas kvalitātes, eko buljona kubiņus)

olīveļļa

Notīra un smalki sakapā sīpolus. Katliņā lej olīveļļu, apcep tajā sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi (ne sacepti brūni).

Liek karsēties buljonu vai arī uzvāri ūdeni (ja lieto kubiņus).

Nomizo un sagriež gabaliņos saldo kartupeli un pastinaku. Liek katlā pie sīpoliem, apmaisa un pievieno karstu buljonu vai ūdeni un buljona kubiņu. Pievieno pētersīļus. Vāra līdz dārzeņi ir mīksti.

Kad dārzeņi mīksti, ņem nost no uguns un zupu sablenderē. Ja vēlies šķidrāku zupu, pievieno papildus buljonu.

Pirms pasniegšanas, pievieno mazliet olīveļļu. Pasniedz kopā ar svaigu bagetes maizīti, kas aplieta ar olīveļļu.

11138121_1572492893015068_3807223689662278223_n