Viens lielisks ēdiens, ļoti garšīgs, viegli pagatavojams un ātri apēdams. Vislabāk tas garšo, ja tiek cepts vakarā, bet ēsts nākamajā rītā vai pusdienās. Tieši šobrīd cīnos ar sevi – apēst visu viena vai pataupīt kādu gabaliņu mājiniekiem arī.
Tātad, lai pagatavotu sāļo tarti ar burkāniem, nepieciešams:
250 g – kārtainā mīkla (var lietot saldētu, vai pagatavot pats) 4 – 5 lieli dažādu krāsu burkāni 2 sīpoli 200 ml saldais krējums (ja saldais krējums nepietiek, var pievienot klāt skābo krējumu) 3 olas 70 g cietais siers sāls, pipari, sviests, olīveļļa |
Vispirms izrullē kārtaino mīklu un ieklāj cepamformā. Burkānus notīra un nomazgā. Izmantojot tīru dārzeņu mizojamo nazi, burkānus “sagriež” plānās šķēlēs jeb “lentās”. Sīpolu sagriež pusripiņās. Burkānus un sīpolus uz pannas olīveļļā un/vai sviestā sautē līdz sīpoli ir mīksti. Burkāniem nav jābūt pilnībā mīkstiem. Burkānus un sīpolus liek formā uz kārtainās mīklas. Bļodā sakuļ saldo krējumu, 2 olas un 1 olas dzeltenumu. Pievieno mazliet sāli, piparus un maisījumu pārlej pāri burkāniem. Pārkaisa ar cieto sieru. Cep līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī apm.35 – 40 min. Krāsni izslēdz un ļauj lai pīrāgs “atpūšas” krāsnī vēl kāds 20 min. Izņem no krāsns un atstāj uz nakti istabas temperatūrā. Brīvdienu brokastis gatavas! Vai darba dienu pusdienas mammām un mājās strādātājiem! |
Piebilde: ja pa dienu ir laiks, tad pīrāgu “gatavu cepšanai” var sagatavot jau pa dienu. Un vakarā tikai ielikt krāsnī.
Bilde, kas liek raudāt visiem, kuri prot fotogrāfēt, bet …. lai paliek.
Mazs “prtintscreen”, lai saprastu, kādi izskatās burkāni pirms cepšanas
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *