Sadaļā "Idejas maltītei" jau var atrast kādu citu risoto recepti - risoto ar bietēm (Grēta risoto sāka ēst apm.10/11 mēnešu vecumā)! Principā, šī recepte ir gandrīz tāda pati, tikai ar dažiem papildinājumiem. Grēta jau ir lielāka, tādēļ risoto ir kļuvis mazliet bagātāks - vēl līdzīgāks mammas un tēta!

Man jau liekas, ka risoto pagatavošana ir ļoti vienkārša un pat ātra, bet lieliski saprotu, ka ne visi šai domai piekrīt. Toties nemainīgs labums - šo ēdienu var gatavot uzreiz visai ģimenei, pat piemērojot garšas katra vēlmēm.

Grētai ļoti garšo puravi, tādēļ puravi šoreiz bija vairāk kā klasiskajā risoto (es bieži vien sīpolu aizstāju ar puravu), tā lai jaunkundzi garšīgāk!

Risoto ar puraviem:

Sastāvdaļas 1-2 bērnu porcijām:

1/2  - 1 puravs (baltā daļa)

2 saujas risoto rīsu 

3-4 ēdam.k. olīveļļas (vai sviesta)

250 ml buljona 

1 ēdam.k. krējums 

Rīvēts cietais siers

1 tējk. sviests

Puravu notīra, nomazgā un balto daļu sagriež ripiņās. Katliņā lej eļļu, liek sautēties puravu. Kad puravs mazliet apcepies (ne brūns), pievieno mazliet ūdens, lai tas pasautējas (bet ne cepas) un kļūst mīksts. Es apzināti ņēmu vairāk purava, kā parasti nepieciešams, lai Grētai tā būtu vairāk.

Kad puravs ir mīksts un smaržīgs, pievieno abas saujas risoto rīsu un apcep tos olīveļļā līdz tie kļūst tādi kā caurspīdīgi. Šeit svarīgi ir nepārtraukt maisīšanu, jo rīsi ātri var piedegt. Ja nepieciešams, pievieno vēl mazliet eļļu. Izmantojot sviestu, princips ir tāds pats.

Kad rīsi ir kļuvuši caurspīdīgi, pievieno kausiņa buljona un ļauj rīsiem vārīties. Kad buljons novārijies, lej klāt nakamo kausiņu. Pakāpeniski pievieno visu buljonu. Rīsiem vajadzētu būt jau mīkstiem (bet ne izšķīdušiem).

Kad risoto ir gatavs, pieleju pavisam mazliet buljona, iemaisu un noņemu no uguns. Siltā risoto iemaisu skābo krējumu, mazlietiņ sviesta (nav obligāti) un arī rīvētu cieto sieru. Sieru var pievienot tikai pasniedzot, uzberot to uz silta risoto.

Šo pašu risoto es kopā ar Grētu ēdu pusdienās, tikai savai porcijai es pievienoju trifeļļu eļļu un pārkaisīju rupjo jūras sāli kraukšķīgumam. Ja ir labs balzamiko krēms - pievieno arī to, būs pavisam gardi! Bija mums labas itāļu pusdienas abām!