10303783_1533108950286796_8129646695669502634_n

Rīsus kautkā diezgan velu ļāvu atklāt Grētai! Pat nezinu kāpēc. Toties, kopš Grēta tos atklājusi, gatavoju diezgan bieži, jo viņai, izrādās, ļoti garšo.

Aukstā un lietainā dienā, pusdienās pagatavoju siltus rīsus ar dārzeņiem – kāļiem un burkāniem.

Sastāvdaļas 1 – 2 bērnu porcijām:

1 paliels burkāns

1 kālis (vai 2 mazi)

2-3 zariņi zaļie lociņi

125 g rīsi 

1 tējk. sviests vai eļļa

Liek vārīties rīsus.

Kamēr rīsi vārās, notīra dārzeņus un sarīvē tos. Dziļākā pannā liek mazliet sviesta un liek apcepties dārzeņus. Pēc brītiņa pievieno mazliet ūdens (vai buljona) un ļauj dārzeņiem pasautēties, līdz tie kļūst pavisam mīksti. Pievieno zaļos lociņus.

Kad rīsi gatavi, pievieno tos dārzeņiem, labi iemaisa un ļaut pakarsēties vēl mazliet. Gatavs!  Pasniedzot, var pievienot vēl mazliet svaigu lociņu.

Raksta titulbilde no pinterset.com