Piektdienas brokastīm gribēju meitai ko interesantu, bet viegli pagatavojamu, uztaisīt. Sanāca rikotas siera plācenīši, ko ēdām ar brūkleņu ievārijumu (vienu porciju) un otrai porcijai pielikām mazliet kļavu sīrupu. Kā nekā piektdiena.

Grētas eksperiments ar dzīvi bez piena produktiem vairs nav tik strikts, ik pa laikam nebaidos iedot piena produktus. Vienīgi, diezgan strikti izvairos no saldajiem gatavajiem piena produktiem (saldie sierņi, biezpienkūkas, saldie jogurti utt.).

Sastāvdaļas brokastu plāceņiem 3 personām (2 pieaugušie, 1 bērns):

250 g rikotas siers (viens iepakojums)

2 lauku olas (ja lielas, tad var arī vienu)

3 ēdamkarotes miltu (manā gadījumā pilngraudu kviešu milti)

1 nepilna tējk. vaniļas cukurs vai ja ir, izmanto vaniļas pāksts sēkliņas

Visas sastāvaļas samaisi kopā un cep mazus, zeltainus plācenīšus.

Kāda lasītāja deva labu padomu – klāt pievienot rīvētu ābolu vai saspaidītu banānu. Ābolus esmu bieži likusi pie pankūkām, banānu nē. Šobrīd, kad sākas ogu laiks, principā var likt klāt jebkuras ogas. Šai receptei, man liekas, labi piestāvētu mellenes. Mūsu mežā gan vēl nav.

995603_1597294273868263_4373666336771827917_n