Dārzeņu plāceņi ir ļoti laba alternatīva klasiskajām kartupeļu pankūkām. Šādā veidā diezgan viegli mazajam ēdājam var iedot arī tos dārzeņu, ko citā reizē nekādi neizdodas.

Gatavojot dārzeņu plāceņus, parasti par pamatu izvēlos vienu dārzeni un pārējie dārzeņi ir kā piedevas, tos lieku mazākā daudzumā.

Sastāvdaļas 2 – 3 ēdājiem:

2 pastinaki (apm.300 g kopā)

1 burkāns

2 šalotes sīpoli 

 2 – 3 olas

1 – 2 ēdamk. pilngraudu milti (vai jebkādi milti pēc jūsu izvēles: rīsu, griķu, kukurūzas, kviešu utt.)

Olīveļļa 

Vispirms nomazgā un notīra dārzeņus. Tad tos sarīvē un liek vienā bļodā. Sīpolus vieglāk ir smalki sakapāt kā sarīvēt.

Rīvētajiem dārzeņiem pievieno olas, samaisa un tad pievieno miltus. Jāskatās pēc izveidojušās masas konsistences – reizēm pietiek ar vienu karoti miltu, reizēm nepieciešamas vairāk kā 2.

Dārzeņu masu labi samaisa, pievieno mazliet olīveļļu un, ja ir vēlme, sāli un/vai piparus, kā arī citas garšvielas.

Uzkarsē pannu, no dārzeņiem veido mazus plācenīšus un cep zeltaini brūnus. Es cepu olīveļļas un sviesta maisījumā uz vidēji lielas uguns.

Dārzeņu plāceņus pasniedzu ar spinātu un lociņu pesto tipa mērci, kuras recepte ir šeit.

10408927_1562206760710348_8308841303443658877_n