Pastinaks ir viens ļoti feins un garšīgs dārzenis! Mazliet salds un ļoti gards tāpat cepts krāsnī vai pagatavots biezenī. Vislabāk man patīk tieši pastinaku biezenis.

Parasti pastinakus vāru ūdens un piena maisījumā (50/50), jo … tā vienkārši man mācija. Manā izpratnē, pastinaks tad sanāk maigāks un zīdaināks. Protams, tikai ūdenī vārītam pastinakam arī nav ne vainas.

Sastāvdaļas biezenim:

Mandeļu piens 200 ml

Mandeļu kulinārijas krēms 100 ml 

Pastinaks 300 – 400 g

Kokosriekstu mannā 1 ēdamk. 

Sastāvdaļu daudzums var mainīties vadoties no tā, cik lielu biezeņa daudzumu gatavo. Tādēļ, seko intuīcijai un pievieno vai noņem sastāvdaļas pēc ieskatiem.

Notīra un sagriež pastinaku gabalos. Katliņā lej pusi uz pusi ūdeni un mandeļu pienu. Var vārīt arī tikai ūdeni vai parastajā pienā (ja nav mērķa izvairīties no govs piena). Vāra pastinakus līdz tie ir mīksti. Kad dārzeņi ir mīksti, nokāš tos un liek traukā kurā vari blenderēt.

Sablenderē pastinakus līdz veidojas viendabīga masa. Pamazām lej klāt mandeļu krēmu (labāk sākumā mazāk nekā par daudz). Beidz blenderēt, kad biezenis kļuvis vijīgs un zīdains. Beigās pievieno kokosriekstu mannā. Pievieno to pēc garšas. Es pārāk daudz nelieku, jo tad biezenis var kļūt par saldu.

Pirms pasniegšanas pārkaisi ar sasmalcinātām mandelēm. Garšo izcili!

10988495_1547691545495203_1174347567367862686_n