Reiz klīstot pa Pinterest laukiem, uzgāju šādu recepti – un noglabāju atmiņā. Kā parasti – apskatīju tikai bildi un pašu recepti tā arī neesmu izlasījusi. Bet ideja skaidra un sapratu, ka reiz ko tādu pagatavošu.

Tik ļoti lietainā svētdiena, kāda ir šodien, prasīt prasījās pēc kāda garšīga, siltu un vēl nebijuša ēdiena. Kamēr Grēta Teodora saldi čučeja pusdienas laiku, pagatavoju viņai ļoti, ļoti vienkāršu “crumble” versiju no mellenēm, avanēm un citiem labumiem. Rezultāts ļoti garšīgs un Grēta ēda, ka prieks skatīties.

Pagatavošanai izmantoju savus saldētavas krājumus – mellenes un avenes. Taču šo recepti iespējams realizēt arī izmantojot ābolus, plūmes, bumbierus vai jebkādas ogas, kas ir jūsu saldētavā. Ideju drupaču kārtai izmantot kokosriekstu sviestu aizguvu no Anna Panna recepšu krājumiem, konkrēti tās, ko viņa rādija pirmajā TV3 Gatavo 3 raidījumā.

2 bērnu porcijas (mana mēraukla ir 2 klasiskā izmēra “crème bruléee” trauciņi 10 cm d)

1 liela ēdamkarote melleņu

1 liela ēdamkarote avenes

1/2 ēdamkarote auzu pārslu (grauzdētu)

1/2 ēdamkarote kokosriekstu skaidiņu

Var pievienot arī mandeļu miltus, maltus riekstus un sēkliņas.

1 tējk. kokosriekstu sviesta

Uzkarsē krāsni līdz 180 -190 grādiem.

Trauciņos liek ogas.

Atsevišķā bļodiņā samaisa grauzdētas auzu pārslas (Teorētiski var arī negrauzdēt, ja negribas. Ja ļoti lielas pārslas, tās var arī samalt.), kokosriekstu skaidiņas un citus “graudiņus”  kopā ar kokosriekstu sviestu. Liek vienādās daļās pāri ogām.

Trauciņus ar ogam liek iekšā krāsnī un cep 15-20 min. Uz beigām var ieslēgt grila režīmu, lai apbrūninās drupaču kārta. Kad gatavs, izņem no krāns un atdzesē – pirms dot mazajam noteikti vajag pārliecināties, ka ogu sacepums ir atdzisis, jo vēsa virskārta reizēm var būt mānīga.

Es šajā ēdienā nepievienoju ne cukuru, ne citus saldinātājus. Kokosriekstu sviests dod mazliet salduma, kas kopā ar ogu skābumu garšo ļoti labi. Sanāca ļoti jauks un gašīgs launa ēdiens.