Svētdienas ir īpašas nedēļas dienas, kad gribas arī ko īpašu pagatavot. Šajā svētdienā vakariņas tapa triecienātrumā, jo ļoti vēlu sākām to darīt un Grētai jau šausmīgi nāca miegs! Man izdevās realizēt izdomāto recepti un sanāca izcili. Pagatavoju atvērto jeb necepto lazanju ar svaigajiem tomātiem, sieru un tīģergarnelēm.

Pagatavošana ir ātra (apm.30 min kopā), ja pie darba pieliek arī vīru. Vienīgais, ko vajadzētu darīt – laicīgi atsaldēt garneles. Bet tā kā pat to nebiju paspējusi, pastāstīšu jums zibens metodi kā to izdarīt. Tikai to var darīt ar garnelēm, kas ir blanšētas vai vārītas pirms saldēšanas.

Sastāvdaļas 3 porcijām:

7 – 8 lazanjas plāksnes 

300 – 400 g saldētas tīģergarneles

4 – 5 tomāti

* 1 sarkanais sīpols un 1 ķiploka daiviņa pieaugušo versijai

1 gabaliņš puscietā kazas siera

* pieaugušo versijai es izmantoju mocarellas sieru un mazliet parmezāna sieru, jo paši varam ēst govs piena produktus

1 sauja spinātu

sviests, olīveļļa

1 tējk. brūnā cukura

Liek vārīties katlu ar ūdeni. Vēlams, lai katls ir tik liels, ka tajā ieiet lazanjas plāksnes tās nesalaužot. Ūdenim pievieno olīveļļu un sāli.

Vispirms sagatavo tomātu salātus. Šeit liekam vīru vai kādu citu palīgu pie darba. Viens smalki sagriež sīpolu un ķiploku un otrs to pašu izdara ar tomatiem. Mazākā bļodiņā Grētai sajaucu sagrieztus tomātus ar olīveļļu un pievienoju mazliet brūnā cukura. Noliku, lai ievelkas. Otrā bļodā tomātiem pievienoju svaigo sīpolu un ķiploku un atkal eļļu un cukuru. Samaisa un liek, lai ievelkas. Var pievienot mazliet sāls, ja garšas kārpiņas prasa.

Kamēr ūdens vārās, ledusaukstā ūdeni noskalo saldētās garneles. Ūdenī ledus ātri atlaižas. Liek uz siltas pannas un vāku virsū. Ļoti ātri garneles būs atlaidušās. Sietiņā nokāš ūdeni, notīra un nosusina pannu un liek atpakaļ uz plīts, lai tā uzkarst.  Uz karstas pannas lej olīveļļu, pievieno mazliet sviestu un liek nosusinātas atsaldētās garneles. Cep īdz tās ir gatavas.

Šinī brīdī jau ūdens arī būs uzvārijies, katlā liek iekšā lazanjas plāksnes un vāra līdz tās ir mīkstas. Apmēŗam vienā laikā ar garnelēm tās būs gatavas.

Sagatavo sierus: mocarellu saplēš gabalos un puscietos sarīvē. Ja gribas lazanju mazliet sātīgāku un mājās ir tomātu mērce, šinī brīdi to ieliek mazā katliņā un ļauj lai tā uz mazas uguns sakarst.

Lielos šķīvojos apakšā lej mazliet olīveļļu  un ieliek spinātus.

Kad lazanjas plāksnes ir mīkstas, tās ņem ārā no ūdens un uz dēlīša griež uz pusēm (ja negribi var negriezt, tad to var locīt šķīvī).

Uz spinātu kaudzītes liek pirmo lazanjas plāksni. Tad karoti ar tomātu salātiem, mazliet siera un nākamo plāksni pa virsu. Atkārto to pašu vēl vienu vai divas reizes. Pa virsu ber sieru un garneles. Pārlej ar olīveļļu.

Ja izmanto karsto tomātu mērci, tad to liek uz pirmās lazanjas plāksnes.

Uzrakstīt ir krietni grūtāk kā pagatavot, tā ka, ja ir kas neskaidrs, jautā.

Labu apetīti!