Sen blogā nav bijusi neviena recepte, ko gatavojis kāds cits kā es. Šoreiz piedāvāju jums Lauras Grēviņas gatavotā burgera recepti, ko baudīja dēls Everts (šobrīd 1,6 g.), kā arī pārējie ģimenes locekļi.

Ja burgers ir pagatavots no labām, vēlams bioloģiski tīrām (gaļai noteikti tādai vajadzētu būt) izejvielām, izmantojot dabīgas garšvielas un pēc iespējas sezonālākus produktus, tad tas, patiesībā, nav nekas slikts. Tā, protams, nevar būt arī ikdienas maltīte, bet reizi pa reizie vēdera priekiem – kapēc ne!

Sastāvdaļas, ja gatavo visai ģimenei (3 lieli, 1 mazs):

500 g charolais burgera gaļas (iegādāties var www.dabasdobe.lv)
1/2 sakapāta sīpola
1 ķiploka daiviņa 
šķipsniņa jūras sāls un melno piparu

piedevām:
1 liels saldais kartupelis
tējkarote sviesta
timiāns

4 ķelmēnu rudzu maizes šķēles
4 Goudas siera šķēles
4 lielas tomātu šķēles
bezpiedevu jogurts

Vispirms sagriež daiviņās saldo kartupeli. Apkaisa ar timiānu, apslaka ar olīveļļu un pievieno sviestu. Cep krāsnī 200 grādos 25 minūtes.

Kamēr saldais kartupelis cepas, sajauc burgeru masu un sagatavo 4 burgerus (gaļa, sīpols, ķiploks, sāls un pipari). Bērna burgeram pietika ar 50 g gaļas. Pārējais pieaugušajiem . Burgera kotletes cep uz grilpannas. Cik ilgi- tas atkarīgs no tā, vai vēlies nedaudz asiņainu burgeru vai labi ceptu. Mazajam labāk, lai ir labi izcepts (2,5-3 min no katras puses). 

Visbeidzot saliek kopā burgeru: maizīte apakšā, 1/2 sera šķēles, tomāts, gaļa un atkal 1/2 siera šķēle. Visticamāk, mazais tāpat šo konstrukciju izjauks un apēdīs visu pēc kārtas:)

Piedevās saldais kartupelis un bezpiedevu jogurts.

Pieaugušajiem mērcei var pievienot arī Dižonas sinepes un pāris pilītes Tabasko.

Lai labi garšo svētdienā!