Recepte, kas radās pilnīgi nejauši! Dienā, kad gatavoju Grētai mazos makaroniņus ar dārzeņiem, izlēmu pagatvot klāt arī ķirbi ar spinātiem. Jauka kombinācija, kas garšo pašai, tādēļ sagriezu ķibīti, liku vārīties un gaidīju, kad varēšu pievienot spinātus. Tik ilgi gaidīju, kamēr ķirbis bija pilnībā pārvārijies mīksts un izjucis! Radās ideja mērcei. Nākamreiz jau tādu gatavoju apzināti.
Šeit pat proporcijas nerakstīšu.
Sagriež ķirbi gabaliņos (mazākos, lai ātrāk gatavojas) un liek uz pannas apcepties. Es apcepu dzidrinātā sviestā/riekstu eļā, lai mazliet riekstaināka garša. Kad ķirbīts mazliet apcepies, pievieno nedaudz ūdens (vai viegla buljona) un ļaut tam pilnībā izsautēties, līdz tas ir mīksts un jūk ārā. Kad ķirbis gatavs, pievieno sauju spinātus un samaisa. Mans ķirbis izjūk tik labi, ka samaisās viendabīgā masā arī bez blenderēšanas. Ja liekas, ka masa par biezu, pievieno vēl mazliet ūdens vai iemaisa sviestiņu.
Rezultātā rodas krēmīga un garšīga mērce, bez saldā krējuma. Es šo dodu kopā ar makaroniņiem, kuskusu vai citiem graudaugiem. Grētai garšoja arī maltā gaļina, kur mērces vietā bija ķirbis ar spinātiem. Pēc garšas, šeit ļoti labi iederas arī ciedru rieksti, ko apcept kopā ar ķirbi sākumā jau. Būs krēmīga mērce ar riekstiņiekm.
Ļoti ātri un garšīgi!
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *