Maiga, mīksta, garšīga un svinīga.

Sastāvdaļas (20 cm d kūkai)

Kanēļa cepumi pamatnei – 2 saujas (es izvēlējos veikala Raunas dārzs ceptos cepumus)

1 ēdamkarote sviesta (vai kokosrieksu eļļa)

Krēmsiera masai:

Svaigais, mīkstais kazas piena siers  – 500 g

3 olas

200 – 300 ml skābais krējums

3 ēdamkarotes milti

2 ēdmkarotes cukurs

1 apelsīna miziņa un 1/2 apelsīna sula

Vispirms sablendē cepumus un samaisa tos kopā ar kausētu sviestu. Liek, ar cepampapīru izklātā kūkas veidnē un veido siera kūkas pamatu. Liek krāsnī (karsta līdz 180 grādiem) un cep kādas 10 min.

Tikmēr sagatavo siera masu: visas sastāvdaļas samaisa kopā un labi samiksē, lai nav kunkuļi. Ja nepieciešams, izlaid masu caurs sietu. Pievieno apelsīnu miziņu un svaigi spiestu apelsīna sulu. Saldumu regulē ar cukura daudzumu. Manā gadijumā, cepumi ir pasaldi, tādēļ siera masu taisīju gandrīz bez cukura.

Cep krāsnī, 160 – 170 grādos kādas 35 – 40 minūtes. Vislabāk, kad kūka gandrīz gatava, izslēgt krāsni un atstāt kūku iekšā, lai siltumā lēnām atdziest. Nesaplaks.

Pirms paspēju izdekorēt, vecākā māsa izveidoja savu dekoru jaunākās māsas kūkai :)

img_4779