Vasaras maltīšu galvenais nosacījums – lai ilgi nav jāstāv pie plīts un pēc iespējas vairāk pavadīt laiku ārā, svaigā gaisā. Kad Grētai brauca ciemos draudzenīte, tad nolēmu pagatavot sacepumu no 2 veidu kartupeļiem un sarkanajiem sīpoliem. Garākais darbiņš ir sagriez dārzeņus. To var izdarīt jau no rīta (kā to darījām mēs) un arī sakārtot dārzeņus traukā var krietnu laiku pirms cepšanas.

Sastāvdaļas klasiska izmēra stikla pannai (paēda 6 pieaugušie un 2 bērni)

2 saldie kartupeļi

5 – 6 palieli kartupeļi (ja lieli, tad mazāk) 

3 sarkanie sīpoli

10 – 15 salvijas lapiņas (ja negaršo salvija, ņem lauru lapas)

Olīveļļa

Sviests

Ja iespējams, dārzeņus (abus kartupeļus) izvēlas apmēram vienāda lieluma, lai sagriežot šķēlītes būtu apmēram vienādā diametrā.

Dārzeņus notīra un sagriež ripiņās. Sīpolus notīra un arī sagriež ripiņās.

Cepamtraukā ielej mazliet olīveļļu un kārto dārzeņus (kā bildē). Kad dārzeņi sakārtoti, starp tiem ieliek salvijas lapiņas. Dārzeņus vēl pārlej mazliet ar eļļu un traukā ieliek 2 – 3 mazas piciņas sviesta. Ja vēlies, vari izmantot arī citu eļļu.

11695980_1604529249811432_3393984435617310070_n

Līdz 190 grādiem uzkarsētā krāsnī cep kādas 30 - 40 minūtes. (Es, starpcitu, pacepot 20 minūtes, krāsni izslēdzu un pannu atstāju iekšā. Gājām uz jūru un bija slinkums gaidīt, kamēr dārzeņi gatavi. Atnākot tie bija perfekti mīksti).

Ļoti garšīgi, ēda mazi un lieli. Sīpoli dod labu garšu un smaržu, tādēļ pat, ja sīpolus pašus neēd, tos iesaku pievienot.

Klāt var pasniegt vienkāršus salātus, kā arī kādu no zaļājām pesto tipa mērcēm. Manis gatavotās mērces var atrast sadaļā "Mērces". Bet tās ir vienkārši pagatavojamas - sablendē kopā jebkādus mīļus zaļumus, olīveļļu, sieru (vai biezpienu, ricottas sieru), garšvielas un/vai riekstus.

  11750695_1604568076474216_5451043801343775605_n