Diena, kad mamma parkā ir pārsalusi. Grētai, kā izskatījās, viss bija labi un mammas drebināšanos īsti galvā neņēma. Toties atnākot mājās pusdienās, tieši viņa dabūja siltu un sātīgu ēdienu.

Pirmdienas dienā man nebiju ideju, ko pagatavot pusdienām. Visas cerības liku uz piedāvājumu mazajā piemājas Eko veikalā (Strēlnieku ielā). Veikalā bija jēra gaļas kotletītes no Sidrabi. Šīs bijām jau ēduši paši, bet Grēta vēl ne. Ātri pārcilājot mājās esošos produktus, izlēmu meitai pusdienās pagatavot jēra gaļas kotletītes tomātu – bazilika un puravu mērcē, klāt pasniedzot saldos kartupeļus.

Sastāvdaļas vienam lielam un vienam mazam ēdājam:

1 iepakojums jēra gaļas kotletītes (tās ēda tētis un meita)

1 iepakojums tomātu/bazilika mērce no I love Eco Rimi (390 g)

1 purava baltā daļa

3 zariņi pētersīļu

3 ēdamk. prosas krēms (izmantojo šo krēmu, nopērkamu “Biotēka” veikalos)

2 saldie kartupeļi

Protams, labāk jēra gaļas kotletītes būtu taisīt svaigo tomātu mērcē. Tā kā man mājās tik daudz svaigu tomātu nebija, izlēmu lietot I love Eco tomātu/bazilika mērci. Lai garša būtu maigāka, klāt pievienoju prosas krēmu.

Notīra un sagriež purava balto daļu.

Pannā uzkarsē olīveļļu un liek cepties kotletītes. Kad tās no abām pusēm ir apcepušās, pannā ber sagriezto puravu. Ja nepieciešams, pievieno papildus olīveļļu. Kad puravi apcepušies, pannā lej tomātu/bazilika mērci un pievieno pētersīļus. Es pievienoju arī mazliet ūdeni. Pannai liek virsū vāku un ļauj, lai kotletes kopā ar mērci sautējas. Ik pa laikam apmaisi. Pēc brīža pievieno prosas krēmu. To pievieno pēc garšas. Es pievienoju kādas 3 ēdamkarotes. Var izmantot arī klasisko saldo krējumu vai, piemēram, mandeļu krēmu. Der arī skābais krējums.

Kamēr pannā gatavojas kotletītes, pagatavo saldos kartupeļus. Tos es vienkārši nomizoju, sagriezu un liku vārīties līdz tie ir mīksti. Neko sarežģītāku šoreiz nevēlējos un arī nevajadzēja.

Jēra gaļas kotletītes ir diezgan pikantas. Sastāvā ir arī dažādas garšvielas. Pikantuma dēļ Grēta tās pagaršot dabūja tikai tagad un viņai garšoja. Pat mazliet izbrīnijos, jo pašas gaumei tās tiešām likās pastipras.

Ļoti līdzīgu mērci esmu gatavojusi arī liellopu gaļas bumbiņām. Tās pasniedzu ar pastu.

Vakarā Grētas tētis jēra gaļas kotletes izvēlējās ēst ar rīsu pastu. Arī bija ļoti garšīgi.

11258040_1581915562072801_4404056404950226254_n