Bērns ēd un nu jau atkal ēd ļoti labi! Mammas prieks.

Aukstas dienas siltām pusdienām šodien sacepu zivs – pikšas – smalkmasas plācenīšus jeb kotletītes. Ļoti vienkārši tas izdarāms.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 iepakojums (450 g) pikšas smalkmasas (īstenībā var ņemt arī citu zivi, kas garšo) *

1 ola

1 ēd.k. miltu (kviešu, ģriķu, kukurūzas u.c.). 

1 tējk. eļļas 

Vispirms nepieciešams atsaldēt pikšas smalkmasu. Es iepakojumu lieku traukā ar ledusaukstu ūdeni un turu ūdenī līdz masa ir atkususi. Tad ņemu arā no iepakojuma un nokāšu lieko ūdeni.

Atkausētai masai pievienoju 1 tējk.eļļas (nav obligāti olīveļļa) vai kausēta sviesta, 1 ēdamk. miltus (esmu mēģinājusi ar vairākiem, garšu tas prnicipā maz maina) un 1 olu. Samaisa viendabīgā masā. Ja ir vēlme var pievienot garšvielas. Cepot Grētai, es neko nepievienoju. Savukārt, ja cepu arī mums pieaugušajiem, tad pievienoju mazliet sāls, piparus u.c garšvielas pēc izvēles.

Veido mazus plācenīšus un cep uz karstas pannas (ar mazliet eļļas) zeltaini brūnus. Ļoti garšīgi! Šodien Grēta plācenīšus ēda pa diviem lāgiem, jo dikti gribējās. Vienā reizē ļoti labi klāt gāja vienkārši rīsi (biju pārsteiga, ka viņai tik ļoti garšo “pliki” rīsi), bet no dārzeņiem burkāni un saldais kartupelis!

Kad Grēta bija mazāka, tad plācenīšus cepu nepievienojot neko. Vienkārši smalkmasu, bet tad cepšana ir mazliet sarežģītāka (jo tikai pati masa grūti turās kopā). Reizēm no smalkmasas gatavoju mērcīti (līdzīgi kā maltas gaļas mērci).

* Islandes pikšas smalkmasu piedāvā Oscar Fish un tā ir tā, ko mēs izvēlamies, ka pērkam saldētu produkciju.