Jūsu bērniem garšo paprika? Grētai garšo un ļoti labprāt ēd gan svaigu, gan savādāk sagatavotu.

Vasara ir īstais laiks, kad ēst Grētas opapa specialitāti – grilētu un marinētu papriku. Lai pagatavotu, darbiņš nav grūts, mazliet piņķerīgs, bet ir tā vērts.

Sastvdaļas:

5 -6 veselas paprikas

apm. 6 ķiploka daiviņas

Olīveļļa (vēlams ļoti kvalitatīvu un ar izteiksmīgu garšu. Mēs izmantojam šo)

Uz grila (var arī izmantot gāzes plīti vai elektrisko plīti, kur ir “dzīva” uguns) apdedzina papriku. Tā lai tā ir pilnīgi melna no visām pusēm.

IMG_8431

Papriku grillēšana vēl pusceļļā. Paprikai jābūt ļoti melnai.

Kad paprika ir apdedzināta un atdzisusi, to zem auksta ūdens mazgā līdz visa melnā miziņa ir nonākusi. Iztīra arī papriku no sēkliņām. Sagriež platās strēmelēs – it kā grieztu papriku 4 daļā.

Kad paprika sagatavota, sasmalcini pāris ķiploka daiviņas. Var izmantot arī ķiploku spiedi, ja traucē ķiploku gabaliņi.

Uz lielāka šķīvja lej olīveļļu, pārber ar ķiplokiem un kārto vienā līmenī pāri papriku. Papriku savukārt atkal pārkaisa ar ķiplokiem un tad pārlej ar olīveļļu.

Liek vēsumā uz pāris stundām (vai atstāj uz nakti). Ledusskapī var likt tad, ja tā temperatūra nav ļoti zema.

Ķiploku daudzumu var variēt pēc garšas. Var arī likt pavisam maz, tikai simboliski.

Šādi sagatavota paprika ir izcila vasaras uzkoda, lieliska piedeva grilētiem ēdieniem (gan gaļas, gan zivs), kā arī laba salātu sastāvdaļa.

IMG_8464

Paprika gatavā veidā ar ķiplokiem un olīveļļu.