Ir gandrīz pusnakts. Vēl 23. septembris. Tāpat kā pagājušajā gadā, šovakar cīnos, vienlaikus, ar bezmiegu un miegu. Gulēt gribas, bet tomēr nē….jo tas mazais. Pagājušajā gadā vien pāris stundu jauna šajā pasaulē un šogad jau 1 gada jubilejas ballītes pilntiesīga dalībniece.  Ļoti ātri paskrēja šis gads!

Tāpat kā daudzi citi jaunie vecāki, arī mēs pirmo meitas dzīves gadu pavadījām atzīmējot katru mēneša dzimšanas dienu! Man tā liekas jauka tradīcija un kad tad vēl, ja ne pirmajā gadā katru mēnesi svinēt jubileju!

Laiks starp katru no 12 kūkām paskrēja ļoti ātri! Ar katru kūku bērns arvien lielāks un prātīgāks, veiklāks un ātrāks. Un pēdējās kūkas jau pagaršoja kopā ar vecākiem.

IMG_1107

1 mēnesis: Siera kūka ar krēmsiera glazūru. Klasiskā NewYork siera kūka ar tikpat klasisku krēmsiera glazūru. Toties ar cukura masas taureņiem.

IMG_1284

2 mēnesši: Biskvīta kūka ar krēmu un svaigā siera glazūru. Vēl viena klasika. Starp biskvīta kārtām svaigais siers.

3

3 mēneši: Piparūka no pašas gatavotas piparkūku mīklas. Ziemassvētku laiks un neviens nav teicis, ka “kūkai” jābūt tieši kūkai. Bērnu ratu formas figūras saņēmu dāvanā.

4

4 mēneši: Skābā krējuma kūka. Recepte no Lindas (lindasvirtuve.lv ) krājumiem. Sanāca tik garda, ka nepaspēju nofotogrāfēt pirms ēšanas.

5

5 mēneši: Aveņu groziņi ar pistāciju krēma pildījumu. Mantojumā  no vīra mammas, esmu saņēmusi lielisku groziņu formu – vienlaicīgi var izcept 10 mīklas groziņus. Nevar neizmantot. Pēdējās saldētās avenes aizgāja kūciņām.

6

6 mēneši: Marmora kēksiņi. Ļoti ātri un ļoti garšīgi.

7

7 mēneši: Zemeņu tarte ar vārīto krēmu. Šo kūku gatavoja Grētas krustmāre Luīze. Ļoti garšīga bija.

8

8 mēneši: Rabarberu kūka ar kokusriekstiem. No Elmāra Taņņa recepšu grāmatas. Ikgadu rabarberu laikā šo cepu. Rudenī rabarberus aizstāju ar āboliem.

9

9 mēneši: Burkānkūka ar glazūru un zemenēm. Šo arī cepa krustmāte Luīze. Ideāla! Es nemaz pati nemēģinu. Labākā burkānu kūka, ko esmu ēdusi.

10

10 mēneši: Pašu gatavota jāņogu saldējuma kūka ar mellenēm. Saldējumu kopā ar krustmeitu Hannu gatavojām saldējuma mašīnā (klasiskais plombīrs no skābā krējuma un lauku olām), klāt pievienojām jāņogu putas (tajā dienā vārijām jāņogu želeju) un rotājām ar mellenēm. Saldējumu likām kūkas formā ar noņemajām malām (var arī silikona) un saldētavā uz pāris stundām iekšā.

10609578_10152377475652809_871115666599020523_n

11 mēneši: Nemainīga klasika – biezpiena/cepumu kūka no “Selgas” cepumiem un dekorēta ar banāniem. Krustmeitas Hannas (7) izpildījums. Arī Grēta šo ēda un ēda ar lielu prieku.

10672242_10152444178102809_7206971609782803945_n

12 mēneši jeb 1 gads: mandeļu miltu un laima biskvīts (pēc Lindas Tellgrenas no lindasvirtuve.lv receptes) divos stāvos, pilīts ar vecmāmiņas gatavoto jāņogu želeju un vienkāršu krēmsiera krēmu. Gatavots tā, lai mazais jubilārs un mazie ciemiņi arī var ēst. Rotāta ar dzīviem ziediem – dālijām un rozēm.

 

Ja kāda no kūkas receptēm Tevi ieinteresēja, dod ziņu un nosūtīšu recepti.