Šodien mūsu rajonā (manā un Grētas – Klusais Rīgas centrs) ir atvērts jauns veikals/kafejnīca – ekoloģiski tīri dārzeņi, augļi no Francijas; uz vietas cepta garšīga maize; veselīgo un labo vistu olas; garšīgi uz vietas un līdzi ņemami salāti (neiztēlojieties tos, ko redzat lielveikalos – tur ir pilnīgi kas cits); kūkas un saldumi; olīveļļa, pasta un saldumi no Itālijas. Es jau nebūšu es, ja neiešu iekšā izpētīt. Veikals ir Strēlnieku ielā 1a!

Lai labāka pētīšana veicu arī dažus pirkums (ņemot vērā dizainu, iekārtojumu un visa veikala stilu biju domājusi, ka cenas būs krietni lielākas). Tā kā Grētai ļoti, ļoti garšo tomāti (mājās jāliek tālāk no viņas mazajām actiņām, jo citādi rāpsies augšā uz virtuves letes kamēr dabūs), tad nopirku mazos ķiršu tomātiņus Grētai, kā arī dzeltenās bietes un dzeltenos burkānus.

Tomātu sezona ir beigusies, bet man pašai ir grūti atvadīties no tiem, tādēļ eko veikalos vēl arvien pērku un ēdam. Šmaucos ar sezonu ievērošanu.

Atnācām mājas un tapa pusdienas: tomātos un zaļumos tvaicēta pikša ar dzeltenajiem dārzeņiem.

Sastāvdaļas 1 bērnu porcijai (lielai):

1 dzeltenais burkāns

1 dzeltenā biete

1 gabals pikšas filejas

Daži tomāti

Zaļumi: man šodien bija Ilzes labumu piegāde, iegriezu pa druskai no visa (brokoļu dīgsti, sinepju dīgsti, zirņu un puravu dīgsti)

Jāsaka kā ir: nenormāli vienkārši pagatavojas pusdienas.

Notīra, nomazgā un sagriež dārzeņus (bieti un burkānu). Liek katliņā ar ūdeni, pievieno ūdenim mazliet olīveļļas (man patīk to darīt, jo tad gatavie dārzeņi tādi samtaini maigi. Var likt arī sviestu.) un ieber kaudzīti zaļumu. Liek vārīties.

Zivs fileju liek sietiņā, pievieno tomātus (mazos ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm; ja lieto lielo tomātu, tad sagriež gabaliņos) un es pievienoju lielu sauju zirņu dīgstu. Sietiņu liek uz katliņa, kur vāras dārzeņi, mazu vāciņu virsū un ļauj gatavoties. Es dārzeņiem ļāvu pavārīties un zivi liku mazliet vēlāk, jo zivs ir gatava ātri.

Kad gatavs, dod mazajam. Mazos pikantos zaļumus, ko vārīju ar dārzeņiem, liku uz šķīvja kopā ar dārzņiem. Nav vairs pikanti un bez bēdām var ēst. Zivi devu kopā ar tomātiem. Klāt pievvienoju arī mazliet svaigos zaļumus (zirņus un brokoļu dīgstus).

Veselīgas un vieglas pusdienas.

Sāku domāt vai blogā liktās receptes nav par vienkāršu. Bet no otras puses – tieši pateicoties šiem vienkāršajiem ēdieniem, bērns iemācās produktu pamatgaršas un saprot, kā kas garšo un kas patīk (un arī kas nepatīk, jo tas ir tikai normāli, ka kaut kas var negaršot). Arī paši ģimenē mīlam vienkāršus garšu salikumus, bet no kvalitatīviem produktiem.

Es par vienkāršību, bet toties īstām lietām!