Šo saldējumu meitenes noskatīja multenē (jā, viņas reizēm skatās multenes, bet zinu, ka jūsējie bērni arī, so...no judgments). Ideja rokā un mammai tik jāizdomā kā realizēt. 

Nav grūti, patiešām, ir pat viegli, bet neslēpšu - laikietilpīgi. Tādēļ, ja saņemies, tad sataisi daudz uzreiz. 

Nepieciešami ir visparastākie saldējuma trauciņi un kociņi. Tos, kas nāk trauciņiem un ir piesaistīti vāciņiem īsti nesanāks izmantot, jo saldējums jāgatavo pa kārtām un kociņš jāieliek jau pirmajā kārtā. Izvēlies ņemt tādus garākus, lai rokā turamā daļa ir pietiekamā garumā ērtai turēšanai. 

Par garšām un krāsām izdomājiet paši, jo tas tiešām ir gaumes jautājums.

Šajā gadijumā es izmantoju mellenes augšējai jeb pirmajai kārtai. Tādēļ, ka tās sablendējot masa ir biezāka un neveidojas sula. Tas svarīgi, lai ieliktais kociņš stāv stabili sasalstot. Es vispār šoreiz gatavojot izmantoju saldētas ogas, ko sabledēju. Lai vieglāk blendēt, pievienoju pavisam maz ūdeni klāt (bet var kokosūdeni, citronu sulu, kādus sīrupu vai vienalga ko). Saldējuma trauciņus ar pirmo kārtu liek saldētavā uz laiku, lai apsalst. Var pavisam stingri nesasaldēt. galvenais, lai lejot nākamo kārtu, tās nesajaucas. 

Otro kārtu mēs taisijām no avenēm un zemenēm. Blendējot nepievienoju neko. Kad melleņu kārta sasalusi, lēnām pievieno aveņu/zemeņu kārtu. Ja sanāk, ar papīra salveti patīri saldējuma trauciņa malas, lai katra krāsas kārta ir tīra, bez piejaukumiem. Liec atpakaļ saldētavā. 

Nākamo kārtu gatavojām no avokādo. Es pievienoju apelsīnu sulu, bet labāk ir pievienot citrona sulu gadījumā, ja avokado garša bērniem tīk mazāk. Var arī laima sulu, laima miziņu. Droši, zaļajai kārtai pievieno spinātus vai skābenes. Var arī banānu saldumam. Tas nemainīs krāsu un tāpat būs zaļā kārta, ja vēlēsies. Liec atpakaļa saldētavā un gaidi kamēr sasals.

Kā pēdējo likām mango sablendētu ar apelsīna sulu. Bez citām piedavām. Un viss tas pats - pievieno pēdējo kārtu un liec saldētavā. 

Un tad jau viss kā ierasts. Pēc vismaz nakts saldētavā un izņemšanas, trauciņu uz pāris sekundēm paliec zem karsta ūdens. Tad saldējums veikli iznāk ārā. 

Pārējais jau ir tikai ēšanas vaina! 

Vasarā plāns uztaisīt vel vairāk krāsas. Meitenes vēlējas varavīksnes krāsas visas. Apsoliju, ka nākamreiz būs. 

Pavisam glauni būs tad, ja visu salčuku ietērpsi kraukšķīgā šokolādē un bērniem būs pārsteigums! (par šokolādes glazūru ir ieraksts FB un IG).

Lai garšo!