Lietainai un vēsai dienai nepieciešams silts un sātīgs ēdiens, it sevišķi pēc aktīvas āra pastaigas pa dubļu (lasi bērnu) laukumiņu.

Sastāvdaļas 3 personām:

1 saldais kartupelis 

3 – 4 kartupeļi (ja maza izmēra; ja lieli, tad pietiek ar 1 – 2)

1/2 cukini

300 g liellopu maltā gaļa

3 ēdamk. mandeļu kulinārais krēms

1 tējk. kokosriekstu eļļa cepamās formas ietaukošanai

*parmezāna siers tiem, kuri lieto govs piena produktus

Dziļākā pannā olīveļļā apcep malto gaļu. Kad gaļa apcepusies, pievieno ūdeni un ļauj, lai gaļa sutinās līdz tā ir gatava.

Notīra un sagriež gabalos kartupeļus un vāra katru savā katlā. Kad kartupeļi mīksti, nokāš tos un saspaida ar kartupeļu stampu.

Cukini nomizo (vai nemizo, ja ir zināmas izcelsmes) un sagriež plānās sķēlītēs.

Ar otu iesmērē cepamo formu, kur cepsi sacepumu. Kā pirmo kārtu liek kartupeļu biezeni. Izliek to gana plānā kārtā pa visu formu. Tad liek malto gaļu. Pa virsu gaļai liek sagrieztu cukini un kā pēdējo kārtu liek saldo kartupeļu masu. Pārlej ar mandeļu kulinārijas krēmu. Es pusi no sacepuma pārbēru ar parmezāna sieru (vīram).

Cep krāsnī kādas 10 – 15 min, apm. 190 grādos.

11100868_1564635493800808_6015717269631916397_n