Šī nav pirmā dārzeņu plācenīšu recepte blogā un visdrīzāk nebūs pēdējā, jo versijas var būt ļoti daudz.
Sastāvdaļas:
1 biete
1 saldais kartupelis
1 burkāns
1 – 2 olas
100 g biezpiens
3 – 4 ēdamkarotes pilngraudu auzu milti
1 ēdamkarote olīveļļas
garšvielas
Visus dārzeņus sarīvē un samaisa kopā vienā bļodā.
Pievieno olas. Ja olas ir maza izmēra, tad var pievienot 2. Tāpat pievieno biezpienu un auzu miltus. Visu kopā samaisa un beigās pievieno olīveļļu un garšvielas pēc savas gaumes. Var pievienot arī sakapātus zaļumus. Es esmu sākusi visiem plāceņiem pievienot mazliet olīveļļu, jo man liekas, ka tā labāk cepās.
Cep uzkarsētā pannā zeltaini brūnus.
Grēta ēda kopā ar sviesta pupiņām un dzeltenajiem tomātiem no dārza.
3 Komentāri
Rita
28.08.2015 09:55
Ingu, šodien grasos meitiņai pagatavot šos plācenīšus, bet diemžēl neizdevās Valmierā dabūt saldo kartupeli. Vai varētu likt parasto? Vai varbūt kādu citu dārzeni? :) Paldies!
LePetitPot
28.08.2015 10:03
Rita, liec jebkādus dārzeņus! Parastais kartupelis plācenīšus padarīs līdzīgus kartupeļu pankūkām. Var likt burkānu, kabaci, ķirbi, bieti, kolrābi, selerija sakni, pastinaku! Visus dārzeņus, kas garšo! Lai veicas.
Rita
28.08.2015 10:28
Super, tad eju uz dārzu pēc kabača! Paldies, Inga! ;)