Tīri tehniski Crêpes Suzette ir klasiska recepte no Francijas – plānās pankūkas pirms pasniegšanas tiek apceptas apelsīnu karamelē un apsvilinātas ar Grand Marnier alkaholu (patiesībā apelsīnu mērce tiek papildināta ar alkoholu un tai pielaista uguns). Ļoti garšīgas. Taču variācijas par tēmu ir iespējams un to es daru diezgan bieži, jo, ja pankūkas ēd mazie bērni, tad tās netiek apsvilinātas ar alkaholu . It kā jau tas alkahols iztvaiko, bet tik un tā.

Šoreiz man mājās bija sarkanie apelsīni un tādēļ tie tika izmantoti, lai pagatavotu viegli karamelizēto mērci.

Šoreiz cepot pankūkas neizmantoju govs pienu, bet gan mandeļu pienu.

Sastāvdaļas:

Milti – apm.250 g

3 olas

1 – 2 glāzes mandeļu piena ar vaniļas garšu (izmantojiet to pienu, kurš jums labāk garšo)

1 tējk. vaniļas ekstrakts

2 ēdam.k. cukura + 2 ēdamk. karamelei

4 sarkanie apelsīni (man bija mazi, mandarīna izmērā. Ja lielāki, tad pietieks ar 2)

1/2  paciņas sviesta

sāls

Plānās pankūkas pagatavo no miltiem, piena, olām un cukura. Es izmantoju arī vaniļas ekstraktu. Principā nav svarīgi pēc kādsa receptes jūs gatavojat plānās pankūkas.

Manā gadījumā mīkla jauki smaržoja pēc vaniļas. Bļodā sakuļ olas ar cukuru un mazu šķipsniņu sāls. Pievieno daļu piena. Pievieno miltus un maisi mīklu līdz tajā nav neviena mīklas kunkuļa. Ja nepieciešams, izlaid mīklu caur sietiņu. Pievieno 1 tējk. vaniļas ekstrakta un atlikušo pienu. 1/3 no sviesta liek mazā katliņā un uz ļoti lēnas uguns kausē. Sviestam nav jābūt karstam. Kausēto sviestu ielej mīklā un labi iemaisa. Ja mīkla liekas par biezu, pievieno papildus pienu. Jo šķidrāka mīkla, jo plānākas pankūkas.

Uz ietaukotas pannas cep plānās pankūkas. Kad tās gatavas, saloci tās tā, lai veidojas trijstūris. Taču tas nav obligāti.

Pagatavo karamelizēto mērci. Nomizo apelsīnus un uzmanīgi izgriež segmentus. Atlikušo sulu izspied traukā. Ja liekas, ka apelsīni nav ļoti sulīgi, tad nepieciešams papildus apelsīns sulai.

Uz pannas ber  cukuru un pievieno sviestu un ļauj lai izveidojas viegla karamele. Kad karamele ir izveidojusies, pievieno apelsīnu sulu un arī apelsīnu segmentus. Šajā karameles mērcē liek iekšā pankūkas un ļauj lai tās uzsūc mērci.

Pasniedz pankūkas, uz šķīvja uzlejot arī pašu mērci. Svētku ēdiens ikdienā garantēts! Grēta sarkano apelsīnu mērci dabūja arī uz brokastu putras. Laimīga bija. Ar tik saldām lietām bieži nevar aizrauties, bet Masļeņicas nedēļas nogalē drīkst.

P.s. Ja vēlies, tad apelsīnu sulu un apelsīna miziņu var pievienot arī pašai pankūku mīklai. Tā kā cepu pankūkas ar vaniļas garšu, tad šoreiz klāt apelsīnu neliku. Bet ja liec, tad mīklai pievieno 1 apelsīna sulu un miziņu.

P.s.s. Ja vēlies, vari pagatavot arī pieaugušo versiju! Ja gribi zināt kā, dod ziņu, uzrakstīšu.

10690231_1548337278763963_8339092078083064589_n