Lai nodrošinātu nepieciešamo olbaltumvielu devu, bērnam vajag gan piena produktus, gan gaļu. Par piena produktu nepieciešamību (arī gaļas) daudz tiek diskutēts, bet es esmu no tām mammām, kura nepārspīlējot, tomēr šos produktus mazās ēdienkartē iekļauj.

Es Grētai gatavoju biezpienu. Kādēļ taisu pati? Tādēļ, ka tā sanāk garšīgāk, biezpiens ir daudz maigāks un mīkstāks kā gatavais biezpiens un es skaidri zinu, no kā tas sastāv. Un pagatavot biezpienu ir ļoti vienkārši un arī ātri. Vien pāri minūtes un viss gatavs.

Pirmo reizi biezpienu Grēta ēda 6 mēnešu vecumā. Šobrīd, kad straujiem soļiem tuvojas Grētas 1 gada jubileja, viņa ēd arī manis negatavotu biezpienu.

Sastāvdaļas 1 porcijai:

Piens (īsts piens, ne liesais attaukotais) apm.200 ml

Kefīrs apm.200 ml

Lej katliņā pienu un kefīru, abus apmēram vienādā daudzumā. Liek uz vidēji lielas uguns un gaida, kad piena/ kefīra masa sāk sabiezēt (sarecēt).

Līdz ko tas notiek (to var pārbaudīt ar putu karoti), katliņu ņem nost no uguns. Masu lej sietiņā vai vienkārši ar putu karoti nokāš. Mazliet atdzesē un biezpiens ir gatavs ēšanai.

Šo biezpienu nekad neuzglabāju, tādēļ taisu vienai porcijai. Uzglabājot tas zaudē savu labo garšu.