Ar auzu miltiem es vēl eksperimentēju, tādēļ šobrīd ir tikai pankūku receptes. Pēc nostāstiem zinu, ka no auzu miltiem ļoti labi sanāk smilšu mīkla, taču pilnīga katastrofa notiek, ja no auzu miltiem mēģina pagatavot pastas mīklu. Itāļiem labāk, laikam, par šādu eksperimentu nemaz nezināt.
Pankūkas no auzu miltiem gatavoju tāpat kā parastās pankūkas. Tikai klasisko kviešu miltu vietā izmantoju pilngraudu auzu miltus. Ar citiem miltiem neatjaucu. Pankūkām sastāvdaļas lieku tikai un vienīgi “uz aci”.
Sastāvdaļas auzu miltu pankūkām 1:
Pilngraudu auzu milti
Auzu piens
Olas
Kokosriekstu cukurs (var aizstāt ar jebkuru citu cukuru)
Kļavu sīrups
Pagatavo mīklu: bļodā ber auzu miltus, pievieno olas un samaisa (apt. 1 glāze miltu un 1 – 2 olas). Pamazām lej klāt pienu un maisa līdz iegūta mīkla bez kunkuļiem. Vairāk piena, šķidrāka mīkla, plānākas pankūkas. Beigās pievieno apm.1-2 karotes kokosriekstu cukura. Kokosriekstu cukurs nedod lielu saldumu, bet sajust garšu var.
Cep zeltainas pankūciņas. Ja ēdot gribas tās saldākas, var pasniegt kopā ar kļavu sīrupu. Grētai kļavu sīrups ļoti garšo, tādēļ varu uzliet tikai mazliet uz šķīvja, pudeli rādīt nedrīkst!
—————-
Sastāvdaļas auzu miltu pankūkām 2:
Pilngraudu auzu milti
Mandeļu piens
Olas
Agaves sīrups
Kanēlis
Āboli
Pagatavo mīklu: bļodā ber auzu miltus, pievieno olas un samaisa (apt. 1 glāze miltu un 1 – 2 olas). Pamazām lej klāt pienu un maisa līdz iegūta mīkla bez kunkuļiem. Beigās pievieno apm.1-2 tējk. agaves sīrupa. Uzreiz saldumu nesajūtīsi, bet gatavās pankūķas gan varēs just. Iemaisa kanēli (šķīpsniņu). Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu mizotu ābolu.
Cep zeltainas pankūciņas. Tās nesanāk ļoti mazas, jo āboli veido smagu masu un tad tādas lielākas vieglāk apgriezt un cept. Ja ēdot gribas tās saldākas, var pasniegt kopā ar kļavu sīrupu vai brūkleņu ievārījumu.
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *