Ja garšo sviesta pupas, bet vairs negribas tās cept sviestā (kas, protams, arī ir ļoti garšīgi), tad var pamēģināt tās ātri iemarinēt. Karstam vasaras laikam lieliska uzkoda. Kraušķīgas, mazliet pikantas un svaigas.
Viss, kas jāizdara - jānoblanšē pupas un jāsablendē marināde jeb mērce.
Sastāvdaļas marinādei (viss uz aci un ik pa laikam pagaršojot) Pāris ēdamkarotes labas olīveļļas 1/2 citrona sula mazliet cukurs vai medus čilli pipars baziliks * citi zaļumi , sāls utt.
|
Vispirms sāc ar to, ka nobalnšē sviesta pupas. Apgriez tām galiņus, liec vārošā sālsūdenī ūdenī uz pāris minūtēm, tad strauji atdzesē (ledusūdenī), lai tās paliek kraušķīgas un dzeltenas, ne mīkstas. Nolej ūdeni un noliec maliņā. Blendera traukā lej olīveļļu un pievieno visas pārējās sastāvdaļas un sablendē. Pagaršo un izdomā, kas vēl trūkst, vai kuru sastāvdaļu gribas pievienot vēl. Sākumā visu liec mazākos daudzumos (it īpaši saldumu un čilli). Kad garša apmierina, tad marinādi lej palielā bļodā un iemaisi tajā pupas. Liec ledusskapī uz brīdi (līdz ēšanai) ievilikties. Grauz tāpat vai izmanto kā salātas/piedevu jebkuram citam ēdienam. Tieši tik vienkārši un īsi. Manas mammas recepte. |
Atstāj savu komentāru šeit
Jūsu e-pasta adrese netiks publiskota. Obligātie laukumi ir atzīmēti ar *