Pagājušā nedēļā tiku pie jaunas ķirbju pankūku receptes no Jamie Oliver žurnāla (paldies Laurai). Šonedēļ gribēju to realizēt, bet beigās tomēr sanāca ātrās pankūkas, tās pavisam vienkāršās! Ideju receptei aizguvu  no Raimonda Zommera recepšu krājumiem,  kad vakar ar vienu aci redzēju raidījumu Ciemiņš virtuvē (LTV1). Raidījuma receptē bija vēl mazāk sastāvdaļu – ķirbis, ola un mazliet miltu. Toties pankūka kā pica vēlāk tika papildināta ar dažādiem sieriem!

Es savukārt ķirbim pievienoju mazliet ābola, griķu miltus un vienu olu, kā arī kanēli un olīveļļu.

Tātad sastāvdaļas dažiem ķirbju plāceņiem:

Gabaliņš ķirbja

1 ābols

1 tējk. olīveļļa

1 ola

1-2 ēdam.k. griķu milti

kanēlis

Svaigo ķirbja gabaliņu sarīvē. Pierīvē klāt ābolu (man mājās bija puse Grētas no rīta neapēstā ābola, ko neplānoti pierīvēju, lai neiet zudumā). Pievieno olu un olīveļļu. Labi samaisa. Pievieno 1 ēdam.k. griķu miltu un iemaisa. Ja liekas, ka mīkla ir par šķidru, tad var pievienot vēl mazliet (labāk mazāk nekā par daudz). Pievieno mazliet kanēļa.

Pagaršo mīklu, ja garda un garša apmierina, liec sildīties pannu un ieslēdz krāsni. Cep sev vēlamā izmēra plāceņus līdz tie ir zeltaini brūni un liec uz krāsns pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.

Kad plāceņi gatavi, tos ieliek krāsnī (170 grādos) uz pāris minūtēm, lai vēl pacepās. Es katru plāceni pārziedu ar mazliet skābā krējuma, lai tie būtu mitrāki.

Žel, ka vakar, gatavojot biezpiena/banānu plāceņus, iztērēju visu kokosriekstu sviestu! Jūtu, ka ķirbju pankūkas cept ar šo sviestu būtu bijis vēl labāk kā ar olīveļļu.

Nākamreiz arī noteikti pievienošu veselu ābolu, jo ķirbis ar ābolu kopā garšo ļoti labi!

Katru dienu jau Grēta plāceņus un pankūkas neēd! Viņai tikai nāk lielumlielie zobi un jau kopš mazām dienām aktīvākā zobu nākšana iet kopā ar saldu miegu un mazu apetīti, tādēļ šonedēļ mazo lutinu vairāk, lai puncim ar kas tiek.