Stāsts šoreiz nav par tomātmaizi, bet par pašu maizi. Varu tikai teikt, ka šī bija labākā tomātmaize, kas ēsta šajā un, iespējams, arī pagājušajā gadā. Es uzcepu brioša maizi. Mīksta, pūkaina, viegla un bāc…divi kukulīši pazuda tādā ātrumā, kādā es to, protams, negaidīju.
Lasīt vairākNav noslēpums, ka vienas no vislabākajām mājas receptēm rodas tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav. Un tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav, tad visdrošāk ir gatavot tieši pastas ēdienus, jo pasta...un gandrīz nekas, visbiežāk sanāk kaut kas gards!
Lasīt vairākSiermaizes jau kā siermaizes laikam, bet vēlviens veids kā smuki sacept. Recepte noderēs tad, kad gatavojot nav pieejama cepeškrāsns vai arī tad, kad cepeškrāsni slēgt iegšā ir slinkums.
Lasīt vairākNolēmu uzrakstīt mazu rakstiņu par polārmaizi. Ikreizi, kad ielieku sociālajos tīklos recepti ar šo maizīti, parādās liela interese, kur šo maizīti nopirkt. Tad jau laikam interese ir un nav man nemaz žēl padalīties ar informāciju. Tieši
Lasīt vairākVasaras brokastis ikdienā bieži vien sanāk kā brīvdienu brokastis “skolas un dārziņu” sezonā. Ir vairāk laiks gatavot. Šorīt tapa biezpiena plāceņi. Prozaisku iemeslu dēļ – vakar vakariņās bija biezpiens ar krējumu klasiskais un palika neizēsts.
Lasīt vairākEs neesmu liels pastas ēdienu mīļotājs. Ja jāizvēlas, tad vislabāk ravioli vai lazanja. Grētas tētim gan ļoti garšo dažādi pastas ēdieni. Grētai pašai garšo, bet ne pārāk bieži (kas nav slikti patiesībā).
Lasīt vairākŠo ēdienu pagatavojām kopā ar citām mammām iepriekšējā "sestdienas tikšanās dienā". Šī ir ideja, ja nevari izdomāt ko mazajam gardēdim pagatavot launagā vai arī brokastīs. Priekšdarbus ēdienam var veikt jau krietnu laiku pirms maltītes.
Lasīt vairākPolenta bez piedevām, man liekas, nav īpaši garšīga. Taču, ja tai pievieno garšvielas vai to izmanto kā pamatu, piemēram, picai, polentas vērtība manās acīs aug.
Lasīt vairākPiektdienās launagā gandrīz vienmēr meitai ir pankūkas. Piektdienas Grētai ir mājas dienas, kad neiet uz dārzņu, bet kopā ar mammu pasportot un tad uz kafejnīcu brokast-pusdienās. Pēcpusdienā pēc miedziņa parasti ir pankūkas.
Lasīt vairākTruša filejas pagatavošana ir ārkārtīgi ātra un arī vienkārša. Tas neprasa daudz laika, piedevas var variēt un rezultātā sanāk viegla un garda maltīte.
Lasīt vairāk