Graudaugi

Brioša maize

Stāsts šoreiz nav par tomātmaizi, bet par pašu maizi. Varu tikai teikt, ka šī bija labākā tomātmaize, kas ēsta šajā un, iespējams, arī pagājušajā gadā. Es uzcepu brioša maizi. Mīksta, pūkaina, viegla un bāc…divi kukulīši pazuda tādā ātrumā, kādā es to, protams, negaidīju.

Lasīt vairāk

Pasta ar ciedru riekstiem un vēl šo to

Nav noslēpums, ka vienas no vislabākajām mājas receptēm rodas tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav. Un tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav, tad visdrošāk ir gatavot tieši pastas ēdienus, jo pasta...un gandrīz nekas, visbiežāk sanāk kaut kas gards!

Lasīt vairāk

Siermaizes parastās, bet savādākas

Siermaizes jau kā siermaizes laikam, bet vēlviens veids kā smuki sacept. Recepte noderēs tad, kad gatavojot nav pieejama cepeškrāsns vai arī tad, kad cepeškrāsni slēgt iegšā ir slinkums.

Lasīt vairāk

Polārmaize

Nolēmu uzrakstīt mazu rakstiņu par polārmaizi. Ikreizi, kad ielieku sociālajos tīklos recepti ar šo maizīti, parādās liela interese, kur šo maizīti nopirkt. Tad jau laikam interese ir un nav man nemaz žēl padalīties ar informāciju. Tieši

Lasīt vairāk

Biezpiena plāceņi ar bānānu un citronu

Vasaras brokastis ikdienā bieži vien sanāk kā brīvdienu brokastis “skolas un dārziņu” sezonā. Ir vairāk laiks gatavot. Šorīt tapa biezpiena plāceņi. Prozaisku iemeslu dēļ – vakar vakariņās bija biezpiens ar krējumu klasiskais un palika neizēsts.

Lasīt vairāk

Pasta, tomāti un desiņa

Es neesmu liels pastas ēdienu mīļotājs. Ja jāizvēlas, tad vislabāk ravioli vai lazanja. Grētas tētim gan ļoti garšo dažādi pastas ēdieni. Grētai pašai garšo, bet ne pārāk bieži (kas nav slikti patiesībā).

Lasīt vairāk

Polentas standziņas ar žāvētiem augļiem un riekstiem

Šo ēdienu pagatavojām kopā ar citām mammām iepriekšējā "sestdienas tikšanās dienā". Šī ir ideja, ja nevari izdomāt ko mazajam gardēdim pagatavot launagā vai arī brokastīs. Priekšdarbus ēdienam var veikt jau krietnu laiku pirms maltītes.

Lasīt vairāk

Polentas pica

Polenta bez piedevām, man liekas, nav īpaši garšīga. Taču, ja tai pievieno garšvielas vai to izmanto kā pamatu, piemēram, picai, polentas vērtība manās acīs aug.

Lasīt vairāk

Kastaņu un kokosriekstu miltu pankūkas

Piektdienās launagā gandrīz vienmēr meitai ir pankūkas. Piektdienas Grētai ir mājas dienas, kad neiet uz dārzņu, bet kopā ar mammu pasportot un tad uz kafejnīcu brokast-pusdienās. Pēcpusdienā pēc miedziņa parasti ir pankūkas.

Lasīt vairāk

Tomātos sautēts trusis ar pērļu kuskusu

Truša filejas pagatavošana ir ārkārtīgi ātra un arī vienkārša. Tas neprasa daudz laika, piedevas var variēt un rezultātā sanāk viegla un garda maltīte.

Lasīt vairāk

Par mani

Sveiki, mani sauc Inga!

Mani sauc Inga, es esmu sieva Mārim un mamma divām lieliskām meitām - Grētai Teodorai un Florencei Rozei. Kopš es sevi atceros, ēst man ir paticis vienmēr. Laikā, kad pirmo reizi kļuvu par mammu, es jau zināju, ka saviem bērniem vēlēšos mācīt ēst! Un tas ir tas, ko daru ikdienā. Gatavot bērniem nav tik sarežģīti cik izklausās. Tas ir pat aizraujoši.

Par meitenēm

Grēta un Florence

Kalniņu ģimenē aug divas burvīgi brīnišķīgas meitas – Grēta Teodora un Florence Roze! Ko gan citu, kā to, ka viņas ir labākais, ko ar vīru esam paveikuši, par savām meitenēm es varētu teikt.

Lasīt vairāk

Grāmata

Instagram

Facebook

Lasītākie ieraksti

Jaunākie ieraksti

Meklēt pēc