Dārzeņu ēdieni

ArtiŠoks

Artišoks ir tāds ziedam līdzīgs dārzenis, tumši zaļā krāsā ar violetu nokrāsu, kas Latvijas tirgū ienācis diezgan nesen, to ikdienā reti kurš gatavo regulāri, bet tas nav nezināms. Tieši otrādi - pasaulē labi zināms, iemīļots un, kas labi, viegli pagatavojams un garšīgs. Tā sezona ir no maija līdz oktobrim. Pie mums Lavijā līdz šim esmu saskārusies tikai ar ievestiem no ārvalstīm.

Lasīt vairāk

Ātri marinētās sviesta pupas

Ja garšo sviesta pupas, bet vairs negribas tās cept sviestā (kas arī ir ļoti garšīgi), tad var pamēģināt tās ātri iemarinēt. Karstam vasaras laikam lieliska uzkoda. Kraušķīgas, mazliet pikantas un svaigas.

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums

Šis nu ir viens riktīgs ziemas ēdiens. Tāds, ko baudīt pēc kārtīgas atpūtas svaigā gaisā. Lielākais pluss receptei - kartupeļu vietā var būt pavisam citi dārzeņi! Selerija sakne, pastinaks, saldais kartupelis vai pat visi dārzeņi kopā!

Lasīt vairāk

Sīpolu tarte (vai sāļais pīrāgs)

Kaut sīpolu tarte garšos vien retajam bērnam (kaut man pašai tas ļoti garšo jau no bērnības, kad to cepa mana vecmāmiņa), to noteikti var pieskaitīt ģimenes receptēm. Gards un sātīgs. Būs gan lielisks ēdiens ikdienai, gan svētkiem.

Lasīt vairāk

Sāļā tarte ar trīskrāsu burkāniem

Viens lielisks ēdiens, ļoti garšīgs, viegli pagatavojams un ātri apēdams. Vislabāk tas garšo, ja tiek cepts vakarā, bet ēsts nākamajā rītā vai pusdienās. Tieši šobrīd cīnos ar sevi – apēst visu viena vai pataupīt kādu gabaliņu mā

Lasīt vairāk

Atklājot garšu pasauli

Florencei ir jau vairāk kā pusgads! Puse no gada! Laiks paskrējis (ha,nekas jauns), bet šoreiz es esmu neprātīgi priecīga par to! Flo aug griezdamies un tas, kādos tempos visu apgūst un mācās ir brīžiem grūti aptverams!

Lasīt vairāk

Pasta ar ciedru riekstiem un vēl šo to

Nav noslēpums, ka vienas no vislabākajām mājas receptēm rodas tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav. Un tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav, tad visdrošāk ir gatavot tieši pastas ēdienus, jo pasta...un gandrīz nekas, visbiežāk sanāk kaut kas gards!

Lasīt vairāk

Gaileņu zupa

Tā kā vasarās dzīvojam laukos, tad pašu, kaimiņu vai tirgotāju lasītas sēnes mums nav noslēpums. Grēta sēnes nogaršoja netikpiski agri (pašu mērces garšu, bez sēnēm, jau pirms gada. Pagājušajā vasarā pirms 2 gadi jau baudīja sēņu mērci ar visām sēnēm), bet tas tapēc, ka viņas puncis to akecptēja.

Lasīt vairāk

Zemenes un baziliks

Vislabāk jau zemenes ēst svaigas un pa taisno no dobes! Tomēr, zemeņu laiks ir mānīgs. Pienāk viens brīdis, kad īsti ne vairs gribas, ne vairs ir ideju kā tās zemenes apēst!

Lasīt vairāk

Slapjie gurķi jeb mazsālītie gurķi

Teikšu tā, šī nav mana recepte, bet ir tik garda! Ar Daces Alpas atļauju dalos ar jums ar mazsālīto gurķu recepti. Daces meita Sibilla šos gurķus nodēvējusi par slapjajiem gurķiem, tādēļ nu jau arī mūsmājās mazsālītie gurķi ir slapjie gurķi.

Lasīt vairāk

Par mani

Sveiki, mani sauc Inga!

Mani sauc Inga, es esmu sieva Mārim un mamma divām lieliskām meitām - Grētai Teodorai un Florencei Rozei. Kopš es sevi atceros, ēst man ir paticis vienmēr. Laikā, kad pirmo reizi kļuvu par mammu, es jau zināju, ka saviem bērniem vēlēšos mācīt ēst! Un tas ir tas, ko daru ikdienā. Gatavot bērniem nav tik sarežģīti cik izklausās. Tas ir pat aizraujoši.

Par meitenēm

Grēta un Florence

Kalniņu ģimenē aug divas burvīgi brīnišķīgas meitas – Grēta Teodora un Florence Roze! Ko gan citu, kā to, ka viņas ir labākais, ko ar vīru esam paveikuši, par savām meitenēm es varētu teikt.

Lasīt vairāk

Grāmata

Instagram

Facebook

Lasītākie ieraksti

Jaunākie ieraksti

Meklēt pēc