Artišoks ir tāds ziedam līdzīgs dārzenis, tumši zaļā krāsā ar violetu nokrāsu, kas Latvijas tirgū ienācis diezgan nesen, to ikdienā reti kurš gatavo regulāri, bet tas nav nezināms. Tieši otrādi - pasaulē labi zināms, iemīļots un, kas labi, viegli pagatavojams un garšīgs. Tā sezona ir no maija līdz oktobrim. Pie mums Lavijā līdz šim esmu saskārusies tikai ar ievestiem no ārvalstīm.
Lasīt vairākJa garšo sviesta pupas, bet vairs negribas tās cept sviestā (kas arī ir ļoti garšīgi), tad var pamēģināt tās ātri iemarinēt. Karstam vasaras laikam lieliska uzkoda. Kraušķīgas, mazliet pikantas un svaigas.
Lasīt vairākŠis nu ir viens riktīgs ziemas ēdiens. Tāds, ko baudīt pēc kārtīgas atpūtas svaigā gaisā. Lielākais pluss receptei - kartupeļu vietā var būt pavisam citi dārzeņi! Selerija sakne, pastinaks, saldais kartupelis vai pat visi dārzeņi kopā!
Lasīt vairākKaut sīpolu tarte garšos vien retajam bērnam (kaut man pašai tas ļoti garšo jau no bērnības, kad to cepa mana vecmāmiņa), to noteikti var pieskaitīt ģimenes receptēm. Gards un sātīgs. Būs gan lielisks ēdiens ikdienai, gan svētkiem.
Lasīt vairākViens lielisks ēdiens, ļoti garšīgs, viegli pagatavojams un ātri apēdams. Vislabāk tas garšo, ja tiek cepts vakarā, bet ēsts nākamajā rītā vai pusdienās. Tieši šobrīd cīnos ar sevi – apēst visu viena vai pataupīt kādu gabaliņu mā
Lasīt vairākFlorencei ir jau vairāk kā pusgads! Puse no gada! Laiks paskrējis (ha,nekas jauns), bet šoreiz es esmu neprātīgi priecīga par to! Flo aug griezdamies un tas, kādos tempos visu apgūst un mācās ir brīžiem grūti aptverams!
Lasīt vairākNav noslēpums, ka vienas no vislabākajām mājas receptēm rodas tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav. Un tad, kad ledusskapī gandrīz nekā nav, tad visdrošāk ir gatavot tieši pastas ēdienus, jo pasta...un gandrīz nekas, visbiežāk sanāk kaut kas gards!
Lasīt vairākTā kā vasarās dzīvojam laukos, tad pašu, kaimiņu vai tirgotāju lasītas sēnes mums nav noslēpums. Grēta sēnes nogaršoja netikpiski agri (pašu mērces garšu, bez sēnēm, jau pirms gada. Pagājušajā vasarā pirms 2 gadi jau baudīja sēņu mērci ar visām sēnēm), bet tas tapēc, ka viņas puncis to akecptēja.
Lasīt vairākVislabāk jau zemenes ēst svaigas un pa taisno no dobes! Tomēr, zemeņu laiks ir mānīgs. Pienāk viens brīdis, kad īsti ne vairs gribas, ne vairs ir ideju kā tās zemenes apēst!
Lasīt vairākTeikšu tā, šī nav mana recepte, bet ir tik garda! Ar Daces Alpas atļauju dalos ar jums ar mazsālīto gurķu recepti. Daces meita Sibilla šos gurķus nodēvējusi par slapjajiem gurķiem, tādēļ nu jau arī mūsmājās mazsālītie gurķi ir slapjie gurķi.
Lasīt vairāk